United Securities

Styrelse

 

3686.unknown-board-member-male.png

Christer Karlsson

Ordförande

Invald: 2017

 

 

3684.unknown-female.338x.png

Martina Jonaeson

Ledamot

Invald 2017

 

3686.unknown-board-member-male.png

Mikael Philipsson

Ledamot

Invald: 2016

Utbildad ingenjör och idag verksam inom fond och försäkring.

Arbetade mellan åren 1993 och 2000 på Försäkringsbolaget Skandia, därefter verksam som försäkringsförmedlare.

Delägare i Hjerta och grundare till Philipsson & Partner AB

Övriga styrelseuppdrag: Ledamot i Nordic Broker Association AB, Ledamot i Hjerta AB. Ledamot och VD i Philipsson och partner AB

3072.people-1.jpg

Peter Uvelid

Ledamot

Invald 2014

VD Säkra och Kalpex AB

Utbildad civilingenjör och kommer närmast från Max Matthiessen och en tjänst som IT-ansvarig. Har innehaft ett flertal tjänster inom IT och den finansiella sektorn b la projektledare för IT-projekt på Swedbank, IT-ansvarig på E. Öhman J:or Fondkommission, General Manager på NASDAQ OMX, VD på Nordnet, förvaltare på Navigera Mutual Funds samt koordinerat IT-projekt på Carnegie Investment Bank. Har även varit med och grundat Mangold.

Övriga styrelseuppdrag: Ledamot i Fullmaktskollen, Svenska Försäkringsförmedlares Förening och September Fastighetsförmedling

3072.people-1.jpg

Robert Edberg

Ledamot

Invald: 2015

VD på NBA/Hjerta

Har tidigare arbetat som distriktschef på Skandia och storkundsansvarig på WASA. Har även en bakgrund som livmäklare på Max Mathiessen. Har arbetat som Projektledare på SEB Trygg Liv Affärsutveckling samt försäljningschef på Trygg Hansa division Care Sverige. Har innehaft rollen som VD på SvenskHandel Fondförsäkring AB och AkademikerRådgivning i Sverige AB. Även varit chef för Distribution Direkt på If, affärsområde Care.

Övriga styrelseuppdrag: Ledamot i Webcap AB

3072.people-1.jpg

Thomas Fjällström

Ledamot

Invald: 2014

Driver eget företag inom Affärsutveckling och IT-system främst inom finanssektorn.

Har tidgare arbetat som försäkringsrådgivare på Skandia under åren1990-1997 samt arbetat som försäkringsförmedlare mellan1999-2007. Har varit verksam som VD i Nordisk Fondservice AB, Unitfond samt Monetar Pensionsförvaltning (numera Monyx). Har även varit verksam som styrelsledamot i dessa bolag. Har arbetat med förvaltning inom Nordisk Fondservice mellan 1999-2007. Delägare och Styrelseledamot i Solidar Fondservice AB under åren 2003-2005.

Varit med och grundat Hjerta (Nordic Brokers association AB), Webcap och Nordisk Fondservice. Varit verksam i styrelsen för Hjerta (ledamot) och Webcap (ordförande).

Övriga styrelseuppdrag: Ingår i styrelsen för Adiva Invest AB, Trobin AB, Swedfact Trot AB, Hansa Persson Liv och Pension AB, Faval Försäkringar i Luleå AB, Sigillet Erad Fond & Försäkring.