3738.case-fonder-wlogo.png

3797.Edberg_Stenson_och_Lidas.1108x.png

Case Kapitalförvaltning

Case är ett entreprenörsdrivet fondbolag som grundades 2004 med det gemensamma målet att erbjuda aktiv och personlig kapitalförvaltning åt privatpersoner, idrottsstjärnor, företagare och entreprenörer. Vårt fokus på prestation rimmar för övrigt väl med vår koppling till idrott. Mot bakgrund av Stefan Edbergs, Nicklas Lidströms och Henrik Stensons engagemang i bolaget, både som ägare och kunder, har Case en naturlig koppling till sport, framförallt tennis, ishockey och golf.

Vi har som målsättning att leverera en trygg och stabil avkastning till våra sparare. Bolagets ägare är långsiktiga vilket medför en sund företagskultur där vi tillsammans med våra kunder bygger en stark grund för framtiden. För oss handlar det inte bara om att ha en tydlig förvaltningsmodell utan även att förstå våra kunders behov. I klarspråk innebär detta att vi tar hand om privatpersoner, företag och institutioner som behöver det lilla extra som bara en engagerad kapitalförvaltare kan erbjuda. Vi brinner för fond- och kapitalförvaltning på samma sätt som en ishockeyspelare brinner för att vinna ett OS- eller ett VM-guld och det återspeglas i jobbet vi utför.

Det är inte bara våra världsstjärnor som har fått fina utmärkelser utan 2017 fick även vår fond Safe Play den finaste utmärkelsen en fond kan få, nämligen pris som bästa fond i sin kategori i Morningstar Fund Awards Sweden 2017.

Det är det oberoende analysföretaget Morningstar som har utsett Safe Play till bästa fond inom sin kategori och motiveringen är följande:  ”Ända sedan starten för sex år sedan har Safe Play varje år tillhört den bästa tredjedelen i sin kategori. Riskspridningen är dessutom bra och kompenserar delvis en högre ränterisk.”

Förvaltningsstil

Case är en aktiv fondförvaltare där förvaltarna utgår från fundamental analys i sina investeringsbeslut. Fundamental analys handlar om att värdera företaget bakom aktien eller obligationen för att bedöma om det finansiella instrumentet är köpvärd till nuvarande pris. Att värdera ett företag är en långt mer noggrann och komplicerad process än att försöka se trender i en börskurs, men i gengäld brukar det ofta löna sig.

Ett genomarbetat underlag ger möjlighet till aktivt förvaltning för att skapa mervärde åt spararna. Vi är uthålliga investerare som anser att det underliggande värdet på ett företag kommer att avspegla sig i aktiepriset över tiden.

Vår förvaltningsstil har gett resultat när Safe Play blev utsedd till Sveriges bästa räntefond. Det är det oberoende analysföretaget Morningstar som har utsett Safe Play till bästa fond inom sin kategori och motiveringen är följande:  ”Ända sedan starten för sex år sedan har Safe Play varje år tillhört den bästa tredjedelen i sin kategori. Riskspridningen är dessutom bra och kompenserar delvis en högre ränterisk.”

Fonder i fokus

De fonder som finns på NFM och MFEX är följande:

SAFE PLAY – ISIN SE0003723808

FAIR PLAY – ISIN SE0001338674

CASE POWER PLAY – ISIN LU1487948470